sábado, 27 de mayo de 2017

KALMANKANTAJA


Origen: Finlandia, Hyvinkää
Formados: 2011
Estilo: Black atmosférico
Temática: Muerte, naturaleza, ocultismo, satanismo y soledad.
Enlaces: Bandcamp y facebook
Miembros:
  • Grim666 Todos los instrumentos
  • Tyrant Voces
Discografía:

  • Elämä on kuoleva huora Demo 2011  
  • Tekopyhyyttä pyhässä temppelissä EP 2011  
  • III EP 2011  
  • Kalmankantaja Recopilatorio 2012  
  • Kuolonsäkeet CD 2013  
  • Elävältä haudattu CD 2013  
  • Unjoy / Kalmankantaja Split 2014  
  • Ikuinen taival CD 2014  
  • Ahdistus CD 2014  
  • Musta lampi CD 2014  
  • Viimeinen virsi CD 2014
  • Metsänkulkija EP 2015
  • Muinainen CD 2015
  • Kalmankantaja / Worthless Lament Split 2015
  • Metsäkalmisto EP 2015  
  • Kalmankantaja / V-Khaoz Split 2015  
  • Vardan / Kalmankantaja Split 2015  
  • Kalmankantaja / Hermóðr Split 2015  
  • Kalmankantaja / Oþalan Split 2015  
  • Waldeinsamkeit CD 2016  
  • Metsäkalmisto II EP 2016  
  • Tyhjyys CD 2016
  • Metsäkalmisto Recopilatorio 2016  
  • Kalmankantaja / Wyrd Split 2016  
  • Varjosielu Single 2016  
  • Kylmään hylätyt Demo 2016  
  • Aikojen takaa 1 Recopilatorio 2017  
  • Aikojen takaa 2 Recopilatorio 2017  
  • Demo IV Demo 2017  
  • Demonwoods CD 2017
  • Gratzug / Kalmankantaja Split 2017 Routamaa CD 2017
THYJYYS (2016)
Con un número de lanzamientos más que importante en estos seis años que lleva Kalmankantaja en activo "Tyhjyys" es su noveno álbum de estudio que aparece a la par que varios Eps, splits o demos. Si bien en sus inicios se situó en un terreno cercano al black depresivo, el sonido de la banda ha sufrido ciertos cambios hasta ir a parar a un black atmosférico, pero sin olvidarse del todo de ese blak depresivo de sus inicios. Estamos ante un álbum de apenas cuarenta y cuatro minutos pero que contiene temas de extensos que sumergen al oyente en la penumbra y la frialdad del bosque invernal gracias a la utilización de ritmos que rozan la melodía y la melancolía pero de corte claramente repetitivo. De ritmo lento y pausado, casi con estructuras cercanas a patrones del doom, seguramente será un álbum que aleje al oyente más visceral del black metal. Sin embargo este tempo lento y estas estructuras casi que hipnóticas permiten recrear un ambiente de soledad y de contacto con las fuerzas de la naturaleza. Sin lugar a dudas por momentos no deja de sonar a los inicios de Burzum, y es que los riffs tienen la justa medida entre paganismo, melodía y melancolía, acompañadas sin lugar a dudas por un gran apartado vocal que se rige por la crudeza y la frialdad sin caer del todo en la agresividad y que en ciertas partes logran dotar al conjunto de ciertas dosis de  epicidad. (8,1).




1. Iankaikkinen 08:44
 Maailmankuvani musta, en näe valoa
Mieleni pirstaleina, viha pelasta
Pidä minut polulla, minua opasta
Saata minut pois tästä maallisesta haudasta

Olen katsonut silmiin kaunista
Tartu minua kädestä, vie jo mukana
Pimeyteen, luokse mustan tulen
Syleile ikuinen, kuolema

Revi minut irti tästä ruumiista
Vapauta elämän kahleista
Salli kulkea luokse viisauden
Sinua tervehdin
Oi kuolema

Olen saapunut äärelle viisauden
Mustan liekin kuva silmiin heijastuu
En näe valoa täälla, vain kylmän pimeyden
Korviini kantautuu ääni kiroavien liekkien

Luokse mustan tulen
Luokse viisauden
Syleilyyn ikuisen
Syleilyyn kuoleman

Pimeys, tuli mustine liekkeineen
Varjot mystiset salaisuuksineen
Pimeys, tuli mustine liekkeineen
Varjot mystiset salaisuuksineen
Liekit, mustat viisauden
Pimeys, varjot, iankaikkinen kuolema
2. Mustat vedet 09:17
Katseeni kohtaa mustat vedet tyynet, rauhalliset jonka aallot kuiskivat nimeä ikuista nimeä kuoleman Se tarttuu minua kädestä se vetää puoleensa sen tyyneys rauhoittaa minua Se lohduttaa se pitää minua kuin omana lapsena Sen salaisuudet sen mysteerit minua aina kiehtoneet Ajautunut jo niin kauas niin kauan, niin kauas Ajelehtinut jo niin kauan niin kauas, niin kauan Ajaudun kauemmaksi ranuasta rajojen yli, toisiin todellisuuksin Keveästi minua kantavat mustat vedet tyynet rauhalliset Jonka aallot kuiskivat nimeä niin tuttua nimeä minun omaa Katseeni kohtaa mustat vedet tyneet, rauhalliset jonka aallot kuiskivat nimeä ikuista nimeä kuoleman nimeä tuttua nimeä minun omaa Ajautunut jo niin kauas Ajelehtinut jo niin kauan  
3. Ajan lopussa 08:59
 Jälleen löydän itseni tuijottamasta tyhjyyten
Sisälta palavan kehän, Sisälta pimeän
Tutkien tähtiä, salaisuuksia, hetkiä
Löytääkseni lähteen pimeän

Ajan lopussa ei enää loista kirkkainkaan
tähti yllä maan
kaikki luomasi katoaa
kaikki katoaa

Näen kirkkaimman pyhyyden
vajoavan pimeyteen

Tuleen hukkuen
kanssa palvottujen aatteiden

Tomu ja tuhka verhoavat taivaan
Peittäen loisteen tähtien
Kirkkainkin valo hiipuu yössä
Ikuiseen pimeyteen
Varjoihin hukkuen
4. Yönpalvoja 08:34
Sokaisen itseni nähdäkseni kuin jumala
Ja Revin sieluni irti ruumista
Jotta tuntisin kaiken voimasi
Astun pois valosta kuolemaan

Oi kirkkain tähti yön, opasta minua
Valaise polkuni viisauden tulella
Minua ohjaa, minua johdata
Ikuisuuteen, luokse kauniin kuoleman

Oi loputon yö ja kuimvalo lohduton
Katso minua silmiin, näe palava viha
Kun katson takaisin, näen tähtien sammuvan
Näen ikuisen
5. Kaamos 08:00  instrumental
  43:34






The “Okkult Witch” demo tape from 2013 gets the vinyl treatment on Witches Brew! This stunning 10″ picture disc contains the complete demo plus 2 brand new bonus tracks! All tracks have been remastered specifically for this release resulting in a crushing, all out Black Thrashing Speed Metal orgy! As an added bonus each pic disc includes a high quality woven patch featuring the front cover design! Limited to 500 copies and housed in a deluxe PVC bag with flap. Highly recommended for fans of bands like DESASTER, VENOM or DESTRÖYER 666! Released 24 April 2015!

HAZTE CON ÉL EN : BLACK METAL SPIRIT STORE O DISCOGS

No hay comentarios: